' t Lekker Koeike

’t Lekker koeike is het melkveebedrijf van de familie Van der Schoot – Vangeel. Het is gelegen aan de rand van het dorp in Oelegem. In 1995 heeft Paul het gemengde bedrijf van zijn ouders overgenomen. Men wilde een deel van de melk verwerken tot ambachtelijke hoeveproducten, zo kwam er een melkverwerking die Karin voor haar rekening nam. Dagelijks wordt er een deel van de verse melk verwerkt in verse hoeveproducten zonder bewaarmiddelen. Deze zijn Karnemelk en hoeveboter, yoghurt, platte kaas, harde kazen en kruidenkazen, bierkazen, rijstpap, chocomousse, platte kaastaart en roomijs wafels en pannenkoeken (winterperiode). Deze producten worden in de plaatselijke hoevewinkel aangeboden. Aan de hoevewinkel is ook een mooi groot terras voorzien, waar je kan genieten van een heerlijk hoeve-ijsje en er is een speeltuin aanwezig voor de kinderen. Men zit rustig gezellig in het groen. Ondertussen zijn ook 2 dochters mee in het bedrijf gestapt.
Sinds kort maken we zelf onze groene stroom met de mest van onze koeien.

In de winterperiode hebben wij zelfgemaakte wafels en pannenkoeken.

Ons streefdoel is om zoveel mogelijk mensen terug naar het platteland te trekken, en ze laten genieten van het groen en van het natuurlijke. Al onze producten zijn gemaakt zonder toevoegingen van kleurstoffen en additieven. Dit vermijden wij, omdat er niks boven een natuurlijk product gaat.
 

Onze producten

Roomijs, hoeveboter, karnemelk, yoghurt, platte kaas, harde kaas, rijstpap, chocomousse, pudding, tiramisu, platte kaastaart, ...
Hoeveproduct
Streekproduct

Vergelijkbare producten

Andere producten verkrijgbaar

Kom gerust eens bij ons langs voor andere streeklekkers.

Verkoopspunten

  • 't Lekker Koeike, Hallebaan 21a, 2522 Ranst - ww.hetlekkerkoeike.be