Kinderboerderij Mikerf

Kinderboerderij Mikerf staat voor milieu-educatie, toerisme en tewerkstelling.

1. Milieu-educatie
Op de kinderboerderij kan je kennismaken (klassen, groepen,..) met het boerderijwerk (verzorgen van dieren, onderhoud van stallen, op de akker werken,…) de dieren, de boerderijproducten, en je leert er zorg dragen voor de natuur en het milieu. Scholen kunnen op de boerderij terecht voor ervaringsgerichte en geanimeerde bezoeken aan de boerderij, lessen over het boerderijwerk (dieren voederen, stallen uitmesten, in de moestuin werken,…) en over de dieren, uitwerken van themalessen (van melk tot boter + boter maken), van graan tot brood + brood bakken), nestkastjes bouwen,… Ook voor bezoeken aan de bijenhal en geanimeerde info over het leven van bijen kunnen de scholen op Mikerf terecht. Mikerf organiseert ook boerderijweken in de vakantieperiodes. De kinderen (van lagere schoolleeftijd) kunnen komen meehelpen op de boerderij in de paasvakantie, in de grote vakantie en soms ook op woensdagnamiddag. Ze mogen meedoen met het boerderijwerk en doen ook creatieve activiteiten, brood bakken, sport en spel. Afsluiten doen we steeds met een gezellig kampvuur.

2. Toerisme
Als bezoeker kan je steeds op de boerderij terecht om stallen, weide, moestuin, boomgaard, speeltuin, petanquebaan, bijenhal, bakoven… te bezoeken.
Mikerf organiseert ook elk jaar een schaapscheerfeest (in mei), een oogstfeest (in september) en het feest van St Maarten op 11 november. Van maart tot oktober zorgen onze bakkers elke derde zondag van de maand op de boerderij voor heerlijk artisanaal brood in de houtoven.

3. Tewerkstelling
In het arbeidszorgcentrum op de boerderij werken we met een kwetsbare doelgroep rond diverse arbeidsattitudes, met als doel de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Het arbeidszorgcentrum biedt diverse activiteiten aan: onderhoudswerken (akker, grasperken, boomgaard, klussen, …), dierenverzorging (onderhoud van stallen, voederen, …) en productverwerking (melkverwerking, bereiden van plattekaas, yoghurt, boter, confituur, wolverwerking, kruidenverwerking)

Onze producten

Vergelijkbare producten

Andere producten verkrijgbaar

Kom gerust eens bij ons langs voor andere streeklekkers.