Week wordt Zomer van de Korte Keten

Door de geldende coronamaatregelen wordt de Week van de Korte Keten 2020 omgevormd tot de Zomer van de Korte Keten. In plaats van één week promoten we dit jaar de hele zomer én nazomer lokaal voedsel dat korteketenproducenten aanbieden. Lokaal winkelen won tijdens de coronacrisis meer dan ooit aan belang en daar speelt de Zomer van de Korte Keten graag op in.

Geef mee vorm aan de Zomer van de Korte Keten

Grote activiteiten waar veel mensen samenkomen, zijn voorlopig nog niet mogelijk. Als deze maatregelen in de loop van de (na)zomer versoepelen, kunnen korteketenproducenten eventueel kleinschalige evenementen organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een fietstocht langs enkele korteketenproducenten of proeverijen en workshops in beperkte kring.

Elke producent, vereniging of gemeentebestuur die een actie of evenement organiseert waarbij lokaal lekkers centraal staat, kan dit van 6 juni tot en met 30 september in de kijker zetten via www.zomervandekorteketen.be.

Je kunt gemakkelijk zelf activiteiten invoeren. Op de pagina voor organisatoren vind je een handleiding en een filmpje over hoe je dit doet. Vermeld in jouw tekst zeker “Zomer van de Korte Keten” en geef als label “lekker lokaal” op. Zo komt jouw activiteit niet enkel terecht in de agenda van de Zomer van de Korte Keten, maar ook op alle andere websites en nieuwsbrieven die gebruikmaken van het Vlaams informatieplatform UiT-databank. Zo krijg je een veel breder bereik van jouw activiteit, een hele zomer lang.

Consument/toerist in eigen land!

In plaats van één week krijgt de korte keten nu de hele (na)zomer aandacht tijdens de Zomer van de Korte Keten. Wil je deze zomer lokaal lekkers op je boterham, in je kookpot, op je barbecue, in je brooddoos, ijscoupe, glaasje, … Dat kan. Speur de agenda op www.zomervandekorteketen.be af en ontdek het aanbod bij jou in de buurt. Korteketenproducten laten zich trouwens ook gemakkelijk combineren met een recreatief uitje. Fiets, wandel of skate naar een zelfpluktuin, de aardbeienautomaat of de hoeve-ijsverkoper en geniet mét respect voor de coronamaatregelen van heerlijke lokale producten!

De provincie Antwerpen werkt voor deze campagne van VLAM samen met de provincies West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Limburg, Oost-Vlaanderen en de Vlaamse overheid. Ook het Steunpunt Korte Keten zet mee zijn schouders onder de Zomer van de Korte Keten.