Recept: Varkensgebraad met honingmosterdsaus

Ingrediënten

50 gr hoeveboter
750 gr varkensgebraad
20 gr bloem
400 ml water
1 ui
2 wortelen
100 gr straffe mosterd de Ster
40 gr zachte mosterd de Ster
80 gr honing van Groeba
peper en zout
tijm
laurier
peterselie
groentebouillon

Bereiding:

½ ui en 1 wortel grof snijden, ½ ui en 1 wortel fijn snijden
40 gr boter laten smelten tot ze begint bruin te worden.
Varkensgebraad aankorsten en in een ovenschaal leggen.
Het gebraad insmeren met een deel van de mosterd
De grove ui, wortel, takje tijm, blaadje laurier, peper en zout op het gebraad leggen, afwerken met de rest van de boter.
Het gebraad ongeveer 45 minuten op 180 graden (60 min/kg).
In dezelfde pan met de boter de ui fruiten, wortel toevoegen
De bloem toevoegen  (roux)
Water bijvoegen en goed roeren
Overige mosterd, peterselie, tijm, laurier, groentebouillon, peper, zout en honing toevoegen en saus zachtjes laten inkoken tot de gewenste dikte.
Saus door een puntzeef gieten en verder op smaak brengen indien nodig.